Welke voedingsmiddelen zijn rijk aan silicium ?

Een populair oud gezegde luidt: ‘We zijn wat we eten.’ En in feite zijn we vooral datgene wat we opnemen, want de voedingsstoffen kunnen hun werking pas uitoefenen nadat ze de slijmvliezen van de darmen zijn gepasseerd. En de moderne voeding veroorzaakt in ons lichaam een steeds groter overwicht aan zuren. Wat is het gevolg daarvan ? Ons lichaam krijgt een tekort aan mineralen, wat dus tevens het tekort aan silicium versnelt.

De gifstoffen hopen zich op in ons lichaam. De weerslag van dit verschijnsel is rampzalig: deze ophoping verstoort het proces van herstel en vernieuwing van onze gewrichten.

Bepaalde voedingsmiddelen bevorderen de productie van urinezuur, wat slecht is voor de gewrichten: cacao, rood vlees, melkproducten, vleeswaren, snelle suikers.

Urinezuur verhardt de gewrichten. Kijkt u bijvoorbeeld maar eens wat er gebeurt met een oude hond of een oude kat !
Is daar een oplossing voor ? Ja! U moet dan meer voedingsmiddelen eten die rijk zijn aan silicium. De volgende tabel kan u helpen

Aantal milligrammen silicium per 100 gram :

Dit betekent echter niet dat er sprake is van wondermiddelen, want zoals u hiervóór al hebt gelezen, wordt het silicium in de loop van de jaren steeds minder goed opgenomen door het lichaam.
Schijnbaar is er dus geen uitweg. U denkt wellicht veroordeeld te zijn tot het leven met uw artrose tot aan het eind van uw dagen. Onmogelijk om de souplesse van uw gewrichten te hervinden. En toch is er een oplossing. Welke ? Dat is te danken aan een kapitale ontdekking, die al in 1957 werd gedaan door een Franse onderzoeker. Het betrof organisch silicium.

Lees ook De ontdekking van organisch silicium