Hoe werkt organisch silicium ?

Een eenvoudig voorbeeld hiervan vormen de botten en de gewrichten. Dat zijn elementen van doorslaggevende betekenis, ja zelfs van vitaal belang voor de mens. Kunt u zich voorstelen zonder skelet en zonder gewrichten ?

Organisch silicium is een essentieel bestanddeel voor het weefsel van spieren, pezen en botten.
Echter… hoe draagt het bij tot verzekeren van de stevigheid van het skelet ?

Heel eenvoudig door zijn overwegende rol bij de kalkvorming. Kalk heeft silicium nodig om een verbinding aan te gaan met vitamine C en het collageen te vormen dat al onze weefsels buigzaam en soepel maakt (bot, bloedvaten, pezen, kraakbeen, enz.).

Organisch silicium is eveneens noodzakelijk voor de vorming van de zogeheten glucosaminoglycanen van het gewrichtskraakbeen. Al degenen die leden aan botaandoeningen kregen weer een goede beweeglijkheid en constateerden een zeer goed merkbare terugdringing van hun pijn met behulp van organisch silicium. Zo stelde men vast dat ontkalkte delen weer werden gemineraliseerd en dat de ongewenst verharde delen verdwenen.

Dit is maar één voorbeeld. Silicium is een element dat van wezenlijk belang is voor de vorming van gezonde bloedvatwanden (zie onder andere de werken van LOEPPER en GOLAN, met betrekking tot de relatie tussen aderverkalking, en het gehalte aan silicium in het weefsel van de aorta).

Lees ook : Organisch silicium en rimpels